Habil on vuonna 2012 syntynyt kantakirjattu voikon värinen lusitano-ori. Ori on tarjolla Suomessa siitokseen kesäkuusta 2019 lähtien. Habil on hyvin ystävällinen ja lempeä lusitano. Ori on rotutyypillisesti herkkä istunnalle ja omaa pehmeät askellaljit.

Habil astuu seuraavan kerran kaudella 2021.

Habil on tarjolla siitokseen KS-tallilla Hauholla noin 30 min Hämeenlinnasta. Ori astuu luomuna. Oriasemalle voi viedä tammat karsina- tai laidunpaikalle, josta saa laadukkaat ell- ja hevosenhoitopalvelut.

Oriasemaan liittyvät asiat ja astutusvaraukset KS-tallille ( 0400 888 130). Oriin liittyvät muut kysymykset minulle osoitteeseen nina.kononen@gmail.com.

Habilin elämää voi seurata myös instagramin kautta! Se löytyy nimellä Habil.the.charming.lusitano. Tervetuloa seuraamaan meidän yhteistä arkea ja juhlaa!

Hinnat kaudelle 2020

Habil ei ota kaudelle 2020 enää tammoja.

Varausmaksu 180€ (sis alv 24%) – Palautetaan vain, jos astumiset ei onnistu orista johtuvista syistä.

Astutusmaksu 290€ (sis alv 24%) – Maksu KS-tallille
Varsamaksu 550€ (sis. alv 24%) – 10 vrk elävästä varsasta, maksu minulle

Habil suku ja kantakirjaustulokset (pontuacao)

Habilin jälkeläiset

Habililla on Portugalissa 20 jälkeläistä. Ori periyttää useaa eri väriä, joista osa on harvinaisia. Habilin jälkeläisten tietoja voi katsoa lusitanojen internet-kantakirjasta. Etsi aluksi hakutoiminnalla Habil ja valitsemalla hevosen numerolla 1128 pääset minun Habiliini. Näet sieltä jälkeläislistan.

Habilin 3- ja 4-vuotiaita jälkeläisiä.

Habilin talvi 2020

Habililta löytyi lokakuussa 2019 oikeasta takakaviosta keratooma. Keratooma löytyi kun kaviopaise ei hoidosta huolimatta kokonaan poistunut vaan Habililla oli pientä epämääräistä ontumaa. Keratooma leikattiin marraskuussa 2019 Hyvinkään hevossairaalassa.

Tiivistelmä Hyvinkään hevossairalaan kengityssepän Jaakko Granströmin kanssa käydystä keskustelusta: Keratooma on hyvälaatuinen kasvain, joka on hyvin harvinainen. Eläinlääkärit eivät tarkalleen tiedä miksi keratoomat tulevat. Niitä ei voi estää ja ne tulevat sattumanvaraisesti kaikenlaisille hevosille. Keratooma ei ole periytyvä. Keratooma-leikkauksesta toipuminen kestää, koska kavion pitää kasvaa takaisin ennen kun kunnollisen liikutuksen voi aloittaa. Hevonen toipuu suurella todennäköisyydellä leikkauksesta täysin.

Kavio on toipunut normaalisti talven 2020 aikana ja Habil on jälleen osoittanut kultaisen luonteensa. Tylsästä ja rajoitetusta elämästä huolimatta se on ollut helppo käsitellä. Alla vasemmalla kaksi kuvaa kaviosta marraskuussa 2019 ja oikealla kaksi kuvaa maaliskuun 2020 puolivälissä.